[O1] Jak wymontować siedzenie kierowcy w Octavia 1 L&K

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ewa 661
    Classic
    • 2008
    • 13

kerim, zajrzyj TUTAJ opisałem tam swoje problemy z wodą w nogach kierowcy. 8)
    ewa
  • damcyk
    Drive
    • 2007
    • 59

Witam chciałem sie dopytać jak samemu wymontować siedzenie kierowcy w Oktavce (2001 AHF). Dokładnie gdzie są mocowania fotela jak najszybciej go wyciągnąć i co trzeba po odpinać w siedzeniu jest poduszka i podgrzewane siedzenie (nie ma regulacji elektrycznej)
    Czy muszę na wszelki wypadek wypiąć akumulator ?

Będę zmieniał alkantare na siedzeniu kierowcy bo sie przedarła , nie uszkodzi to jakos podgrzewanych siedzeń ?

Bardo proszę o pomoc

Dzięki wielkie
    Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
    Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance

Komentarz

• lukas_ig
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2006
      • 230

Zamieszczone przez damcyk
      Witam chciałem sie dopytać jak samemu wymontować siedzenie kierowcy w Oktavce (2001 AHF). Dokładnie gdzie są mocowania fotela jak najszybciej go wyciągnąć i co trzeba po odpinać w siedzeniu jest poduszka i podgrzewane siedzenie (nie ma regulacji elektrycznej)
      Czy muszę na wszelki wypadek wypiąć akumulator ?
      Ja zawsze odpinałem aku dla bezpieczeństwa. Jakbyś przypadkiem uruchomił zapłon bez podpiętej poduszki to będziesz miał błąd poduszki.
      Żeby wymontować fotel musisz zdjąć plastiki z prowadnic fotela. Po jednej śrubce (pod zaślepkami) na końcach od pasażera z tyłu. Z przodu odkręcasz nakrętke przy regulacji przesuwu fotela (klucz chyba 13-tka) i fotel wychodzi do tyłu. Wyjeżdżasz rolkami z prowadnic i po sprawie.
      PerfectService by

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

damcyk, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=23402&start=0 klikasz pomógł :P
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

Pracuję...